Botanikus – Сакска со релакс

Botanikus – Сакска со релакс. Природна козметика.

Botanikus – Сакска со релакс – Одавно чежњиво посматрам сакску со… и ево сад може да се купи у Србији. Хвала Ботаникус. Сакско језеро се налази на западу Крима у близини града Саки и спада у слана језера. Из њега се “ваде“ лековита средства као што је блато, со и рапа (засићени слани раствор).

Више од сто година се употребљава у лековито-бањским санаторијумима смештеним у близини језера и веома је призната у балнеологији.

Ја вазда “кокетирам“ са солима, ова ми је трећа по реду и њом сам најзадовољнија.

Оригинални назив: Сакская соль Relax

Серија: Aromatherapy Body Relax

Ево шта каже продавац/произвођач:

са српског сајта:

Саки со је богата важним биоактивним елементима који су створени у периоду цветања морских алги. Садржи зелену морску алгу Dunaliella salina која је веома богат извор природних каротиноида, антиоксиданата, као и глицерола, витамина и незасићених масних киселина.

Упутство за коришћење соли:

Опуштајућа када
Ставите 4 до 5 супених кашика у каду са водом температуре 36 до 38℃ и опустите се најмање 10 минута.

Лековита слана када
Сипајте 500 г до 1 кг соли у каду која је до врха напуњена водом температуре 36 до 38℃. Опустите се у кади око 10 до 20 минута.

Масажа
Сипајте 200 грама соли у 0,5 литара воде темературе 30-32℃. Обливајте тело раствором све док не испари. Испирање није потребно

Раствор за јачање ноктију:
Сипајте две чајне кашичице соли у 200 мл воде температуре 36-38℃. Ставите руке у раствор повремено масирајући нокте најмање 10 минута. Примењиватии 2 пута недељно.

са руског сајта (додатно овом на српском):

Висок садржај магнезијума и брома доприноси детоксикацији, убрзава метаболизам, отклања мишићни и нервни замор. Калијум и натријум убрзавају крвоток и обезбеђују интензивну исхрану ћелија. Бета-каротин који има антиоксидантна својства, ефектно чисти кожу и враћа је у нормалу, повећава кожи еластичност и тургор.

Састав:

Maris sal / Rosa Damascena Flower / Pogostemon Cablin leaf / Citrus Bergamia leaf / Pelargonium Roseum Leaf / Jasminum Officinale Oil, Aniba Rosaeodora Wood Oil / Santalum Album Oil, Cananga Odorata Flower Oil

? —–?—– ? —–? —–? —–? — ? —–?—– ? —–? —–? —–? –? —–?—– ? —–?

Моја рецензија производа Botanikus – Сакска со релакс

Конзистенција/Паковање: 

Упакована је у, рекла бих рециклирану, картонску кутију. Преко кутије је налепница са свим неопходним подацима укључујући и превод на српски. Преко кутије је тракица коју покидам пре прве употребе.

botanikus sakska so relax2

Botanikus – Сакска со релакс

botanikus sakska so relax3

botanikus sakska so relax4

На дну је залепљен датум производње и рок трајања.

botanikus sakska so relax5

Када отворим кутију, прво ме запахне интензиван пријатан мирис 🙂 Со је крупна, прљавобеле боје. После растварања не оставља талог.

Botanikus - Сакска со релакс

Botanikus – Сакска со релакс

Мирис: Мирис је диван захваљујући мешавини етарских уља који ме запахнуо већ кад сам отворила поштанску пошиљку у којој ми је со стигла. Пријатан мирис се осећа и када је кутија затворена, па ја ову со држим у спаваћој соби 🙂

Деловање – Примена и ефекат:

За сада је нисам употребљавала у кади пошто ми је купатило хладњикаво – чекам лепше време. Поред тога, хтела сам да је испробам на разне друге начине…

Ево како је ја употребљавам:

У кадици/лавору са топлом водом одокативно сипам ову со (око 3 супене кашике на 3 литра воде), убацим стопала и уживам следећих 20-ак минута. Со се веома брзо раствори, могуће зато што сипам веома топлу воду.

То радим увече, пред спавање и веома ми прија. После тога мало промасирам стопала оним мешавинама за “тешке ноге“ које сама правим и спавам као беба 🙂

Не знам да ли већи ефекат има со или придодата етарска уља, али резултат је одличан! Делује веома опуштајуће, без обира што је примена само на стопалима.

Скраб

У убтан који сама правим додам мало ове соли и скрабирам тело. Дивно и нежно скрабира кожу а при том је сва та мешавина 100 % природна!

Антицелулитни скраб

Сипам со у длан, додам мало воде па то утрљавам на проблематичне делове. Потребну количину припремим раније (сипам у стаклену посудицу), не гурам мокре руке у ову кутију.

Ефекте овог начина не могу да оценим пошто се после намажем антицелулитном кремом, али верујем да сама со удружена са додатим етарским уљима има антицелулитно деловање.

???

Веома једноставан и ефектан мали кућни СПА.

Пажљиво одабрана мешавина етарских уља удружена са деловањем сакске соли доприноси да овај производ има одлично дејство а све то заједно чини да овај производ употребљавам са великим задовољством и радошћу.

Препоручујем и сигурно ћу пробати и друге мешавине ове соли, пошто видим да их имају неколико 🙂

? —–?—– ? —–? —–? —–? — ? —–?—– ? —–? —–? —–? –? —–?—– ? —–?

Основне информације:

Намена: за тело;

Количина: 500 гр

Цена: 549,00 РСД

Рок трајања: 2 године, до 11/2018, 12 месеци после отварања

Где је купљено: Интернет куповина 12 на http://www.botanikus.rs/catalog/saki_so_sa_krima/saki_so_sa_cvetnom_kompozicijom_eteri_nih_ulja/

Произвођач: Ботаника, Русија http://www.botavikos.ru

Закључак: Препоручујем.

Друга средства истог произвођача која сам пробала:

Иста средства другог произвођача која сам пробала:

Моја оцена: 5/5

 

Нема кометара још.

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend