Марокански црни сапун ака Бељди – Nectarome

Мој must have. Бељди, познат и као Марокански црни сапун или само Црни сапун. Незаменљив у нези тела и лица. Природна козметика. Фантастичан резултат. Користим га са рукавицом Кесe.

Шта је бељди? Марокански црни сапун који се традиционално употребљава у хамаму. Рецепт је исти већ хиљадама година: маслиново уље од црних маслина, пепео и вода (од којих настане потасијум хидроксид). Као додаци се најчешће употребљавају: еукалиптус или уље од аргана.

Помучила сам се да стигнем до овог Nectarome драгуља. Nectarome бренд су ми препоручили пријатељи Мароканци. Контактирала сам произвођача, али сам, због веома скупе доставе из Марока, одлучила да производ купим на ebay.com.

Овде описујем своје искуство са мароканским црним сапуном.

Састојци: вода, маслиново уље, потасијум хидроксид, еукалиптус, лимонини. Направљено у Мароку. Рок употребе 6 месеци након отварања.

Ево како изгледа – желатинозна маса браонкастозелене боје.

 

 

Beldi Nectarome 3

Назив производа је исписан и на поклопцу али и са предње стране што је одлично!

 

Овде је побројан састав…

 

А овде начин употребе:

 

Мирис: пријатан мирис еукалиптуса.

Деловање – Примена и ефекат:

Како га користим: Препоручено је за употребу у хамаму, сауни или руској бањи, али га ја користим у кућним условима. Потребно је да температура ваздуха у купатилу буде што је могуће већа.

У каду наспем топлу воду, распарим се 10-ак минута, док сам у кади на лице ставим пешкирић умочен у топлу воду. Распарену кожу посушим и наносим бељди од ножних прстију, преко целог тела и на крају и на лице. За све ово ми је довољна 1 с. к. бељдија. Оставим бељди на себи 10-ак минута. Затим се истуширам и влажну кожу кружним масирајућим покретима трљам мокром специјалном рукавицом Кесe и то почињем од ножних прстију а завршавам лаганим трљањем лице. Том приликом се фантастично скине изумрли слој коже.

После тога се опет истуширам хладном/прохладном водом како бих затворила поре. Намажем се средством за влажење коже. Ја после бељдија користим Уље од семена грожђа, како за тело, тако и за лице.

Кожа ми је следећих пар дана баршунасто нежна, свилена, дивна. Ниједно друго средство не даје такав ефекат!

Цео процес траје око 45 минута. Ово задовољство практикујем једном недељно.

 

Дописано 31.10.2016.

На распарену кожу лица (распарим се над шерпом) нанесем бељди, држим 5 минута, умијем се хладном водом, лаганим кружним покретима истрљам влажно лице уз помоћ рукавице Кесе и поново се умијем хладном водом. И то је све 🙂 Одлична ексфолијација!

 

Основне информације:

Намена: за све типове коже

Количина: 200 гр

Цена: 17,28 евра + транспорт 7,53 евра; цена код произвођача је 2,40 евра, али је достава скупа!

Рок трајања: 6 месеци након отварања

Где је купљено: ebay.com

Произвођач: Nectarome, Мароко http://www.nectarome.com/

Закључак: Препоручујем.

Друга средства истог произвођача која сам пробала: –

Иста средства другог произвођача која сам пробала: –

Моја оцена: 5/5

Нема кометара још.

Шта Би мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *