Маска 3

Маска за врат и предео око очију

1/2 кк (кафене кашичице) алоја вера гела

1/2 кк хидролата различка

1/2 кк уља авокада

Замешам алоју и хидролат, па додам 1/2 кк уља авокада. Добијем течно – геласту масу коју нанесем на предео око очију.

Ове састојке сам замешала зато што:

Хидролат различкаОвај хидролат је познат као изистински “лек“ за смирење и опоравак уморних или иритираних очију, као и очију склоних алергијама. Користи се у виду облога на очи. Такође је познато да тонизира ткиво коже.

Гел алоје вераОвај гел је познат по многобројним дејствима на кожу, посебно због смиривање, исцељења, хидратације, регенерације, пречишћавање, астрингентног својстваПраво благо природе и must за све типове коже!

Уље АвокадаХранљиво и anti-âge са изузетним особинама пенетрације. Наноси се на кожу око очију, а удружено са етеричним уљем и на суву кожу.

Водити рачуна да маска не уђе у очи!

Око очију је држим око 20 минута, а на врату и дуже (са врата је скинем папирним убрусом).

На овој фотографији се види доњи део маске око очију (њена геласта структура). Врат нисам фотографисала али сам га обилно намазала. Од побројане количине испадне довољно и за врат и око очију.

Резултат:

Маска, по мени, није спектакуларна. Као повремена нега је прихватљива, зато што се лако замеша и једноставна је за прављење!

maska-3-1

 

Од разних, често веома јефтиних, козметичких препарата које имам, волим да правим маске у зависности од потребе и расположења.

Зато сам направила поткатегорију Направи/х сама и ту ћу да пишем о маскама које сама замешам.

Овако ми је и организационо згодније – овде ћу да напишем рецепт маске, а линк ка овој маски ће бити на чланцима појединачних препарата од којих је маска направљена. Тако избегавам да на свих неколико препарата стављам исту маску.

На инстаграму сам направила хештег #бобицамаска па ми је и то згодан подсетник 🙂

No tags 0 Comments 0

Нема кометара још.

Шта Би мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *