Пешкир (турбан, чалма) за косу


Пешкир (турбан, чалма) за косу од фротира. Рецензија.

Купила сам га на Алиекспресу и платила 2,87 евра, бесплатна достава. У последње време виђам код француских блогерки исте овакве турбане (Serviette à cheveux), лепо упаковане по цени од 16 евра, а ја сам у малопродаји у ЕУ видела да се продају за 10 евра. Све у свему, испаде паковање скупље од производа, нарочито имајући у виду да је све made in China. Верујем да ће се ускоро и код нас појавити у продаји пошто је веома практична ствар.

Ја сам изабрала жуту боју а у понуди је било неколико пастелних боја.

Веома ми се допао овај пешкир специјално направљен тако да се закачи помоћу дугмета и омчице па не може да спада са косе. Користим га после сваког прања косе пошто косу никада не сушим феном. Прво на мокру косу ставим обичан пешкир, покупим један део воде а онда косу умотам у овај турбан.

Одлично држи косу, не спада са косе, не затеже па сам овим производом одушевљена. Лепо упије воду а при том не буде мокар као обичан пешкир. У целости покрије косу. 

Никада нисам знала да направим турбан од обичног пешкира, увек би ми спадао, морала сам стално да га намештам… Ово чудо стоји на глави и не помера се 🙂

Користим га и за све маске за косу, нарочито оне које држим сат времена пре прања косе, као и за оне кућно прављене. За ове кућно прављене маске за косу је нарочито добар овај пешкир турбан – косу прво покријем кесом, па преко ње овај пешкир. На тај начин “држим“ топлоту како би маска што боље деловала. Чак и да маска цури, пешкир би је упио па не би цурила по врату.

Такође, овај турбан има своју примену и у сауни (ја у сауни увек умотам косу), мада би за те намене можда био бољи турбан од тањег материјала.

Направљен је од микрофибера, солидне је дебљине, веома мекан на додир. Лепо упије воду а при том не буде мокар као обичан пешкир.

Ево како изледа (ко се бави шивењем, може и да га сашије од обичног, дебљег пешкира). Доброг је квалитета, дугме и омча су и даље на свом месту, ништа се није покидало, све одлично функционише. Сигурно ћу купити још један.

 

Ниже су фотографије продавца (као и водећа фотографија) https://ru.aliexpress.com/item/Bathroom-Hair-Hat-Shower-Hair-Hat-Dry-Hair-Hat-Bath-Hair-Drying-Microfiber-Fabric-Bath-Cloth/32703425736.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.NCdy4e

Колико видим по нету, постоје овакви производи направљени и од неких танких материјала, па ако купујете, водите рачуна о томе.

На овој фотографији продавца можете да видите како се ставља – врло једноставно (ја окренем главу надоле и тако покупим косу).

Избор боја:


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
No tags 6 Comments 0
6 Responses
 • Ana T
  децембар 9, 2017

  Ja sam ga odavno dobila iz Australije, mada je isto bio made in China i dušu sam mu izvadila 😀 Ovaj tvoj mi se čini deblji i kvalitetniji!

 • Maja
  децембар 13, 2017

  Ja ga imam sigurno preko 10 godina. Od frotira je i još savršeno ‘radi’. Posle sam kupila (lokalno i za sitnu paru, manje od 3 eur) i ćerki i sestričinama od mikrofibera, ali onaj moj frotirski mi bolji. Odličan izum, baš mi nije jasno zašto nije postojao oduvek!? 😊

  • Бобица
   децембар 13, 2017

   А ја га никада нисам видела у малопродаји овде у Србији! Да, цена испод 3 евра је сасвим прихватљива за овако корисну ствар.

   • Maja
    децембар 13, 2017

    Ja sam ga još tad uzela u Makedoniji, prodavalo se u radnji sa vešom, posteljinom, peškirima, možda ima i kod nas po takvim radnjama. Ove od mikrofibera sam uzela isto u MK, ali u Džambu, koji drži Vero. Nema sumnje da su kineski.

Шта Би мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *