Сребро у козметици


Сребро – свети метал.

Сребро је моћан природни антибиотик, али мало ко зна да многи људи пате од акутног недостатка овог метала у организму. Сребро је потребно за јачање имунитета, активирање хемијских процеса у ткивима, добру енергоразмену, успоравање процеса старења. Највећа концентрација сребра у телу се налази у мозгу, што чини пријем препарата обогаћених сребром неопходним.

Колоидно сребро лако продире кроз ћелијску мембрану, а најбољи ефекат постиже код проблематичне и коже која стари. Колоидно сребро се успешно бори са акнама и штетним бактеријама. Бактериостатска својства сребра су позната од давнина. Пре 2500 година, персијски краљ Кир је у својим војним кампањама користио сребрне посуде за воду. Покривање површинских рана сребрним плочицама се практиковало  у старом Египту.

Важна особина колоидног сребра је својство конзерванса: домаћице без кључања воде у сребрној води маринирају поврће, а козметички производи са додатком колоидног сребра могу се чувати дуже време без додавања других конзерванаса.

Данас, свака козметичка компанија која брине о здрављу својих потрошача, користи раствор колоидног сребра који је неопходно средство у лечењу бројних кожних обољења.

Извор: сајт vi-Cosmetics

Прим. Бобица: Сајт vi-Cosmetics је обновљен, па још нису постављени ови чланци. Када буду постављени, ставићу линк ка њима!

Превод: Гуља Перовић за http://bobica.rs

Тешко ми је било да пронађем одговарајућу фотографију за тему “Сребро у козметици“ па сам изабрала ову новогодишњу у сусрет празницима 🙂 Photo by Petr Kratochvil

 

 

➡ Ови препарати које користим садрже колоидно сребро:

Сливки за лице тројног дејства “Anti-age ефекат“ – v.i.Cosmetics

Пилинг маска избељујућа “Бисерна“ – v.i.Cosmetics

 


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
No tags 6 Comments 0
6 Responses
 • Ana T
  децембар 23, 2016

  Koristila sam „srebrnu vodu“ kao tonik za lice i ne mogu da kažem da sam primetila (pozitivnu) razliku. Možda je problem u samom nanošenju iste (na tufer) jer sam primetila da meni mnogo više odgovaraju proizvodi na prskalicu.

 • Бобица
  децембар 24, 2016

  Ана, мало сам истраживала… ова твоја сребрна вода има 15 ppm, а руски препарат (онај који сам ја гледала) има 850 ppm – http://xn--80atfial1d9b.xn--p1ai/shop/vitargol – у овој продавници сам већ куповала и ОК су.
  Елем, смислила сам да купим “Сребрни пудер“ пошто је у прашку, па ћу да завојим кад ми затреба.
  Хвала ти на идеји за сребро 🙂

  • Ana T
   децембар 24, 2016

   Onda je tu svakako količina odigrala ulogu 🙂 Tvoja će biti više od 50 puta koncetrisanija od ove koju sam ja koristila, a to je zaista puno!

Шта Би мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *