Detsina козметика

Detsina козметика. Ово је увод у рецензију неколико Децина производа.

Detsina козметика – Рецензије нисам до сада писала зато што нисам схватила на ком принципу делују (нешто је у вези са осмозом…), енергија ових препарата ми се не допада, руке ме не вуку ка њима…

Одувек сам заљубљеник у хемију али физичку хемију нисам проучавала.

Уважавајући сав вишегодишњи труд и знање који су уложени у стварање ових препарата, мој утисак је да се на њиховом сајту много пажње поклања томе како су они посебни, како други произвођачи козметике немају знања која они имају, нико није као они… што можда и јесте тачно, али мене не интересују они и њихова памет већ задовољство и резултат коришћењем њиховог производа. Резултат углавном постоји, али задовољства нема, што је за мене велики минус. Да имам озбиљнијих проблема са кожом, не би ме интересовало задовољство, овако…

Detsina козметика, detsina maska regeneracija 5-12

Detsina козметика

Производе Detsina козметика сам купила у две одвојене интернет куповине – интернет куповина 1 и још једна коју нисам представила (шта то беше психологија купца?).

Веома сам се потрудила да их набавим. Козметика је делотворна и баш природна али веома досадна и неинтересантна.

Проналазач ове козметике је Децина Анатолий Николаевич, доктор физичке хемије, човек са разним научним достигнућима о којима ја овде нећу писати, а кога интересује може више да сазна на http://detsina.com. Козметика је смишљена и направљена у новосибирским градовима науке Академски Град и Наукоград Кольцово.

Анатолий Николаевич је више од 20 година посветио истраживању утицаја компоненти козметике на кожу и доказао да 99% састојака који чине класична козметичка средства чине више штете него користи!

Стога је заједно са групом других научника направио линију препарата који имају благотворно дејство на кожу и при редовној примени знатно побољшавају стање коже. У ту сврху је направљена “Лаборатория ВИД” која производи препарате под називом “Децина“.

Како каже произвођач, Detsina козметика је 100% природни производ који се добија захваљујући патентираним начинима прављења козметике.

У састав козметике улази 58 хранљивих материја:

 • 17 витамина
 • 21 аминокиселина
 • макро и микроелементи
 • антиоксидант (глутатион) и др.

Не садрже конзервансе, ароматизаторе и баластне материје који могу да блокирају ћелијску регенерацију.

Четири јединствена дејства (пропустљивост коже, максимална исхрана, регенерација и фактор раста) који леже у основи средстава обезбеђују исхрану, регенерацију и активацију ћелија базалног слоја коже.

Detsina козметика

Detsina козметика

?

Ево шта кажу на:

http://ecogorodok.ru/index.php/cPath/13

Дубинско чишћење коже – достиже се на рачун високоосмоларних композиција. У саставу одсуствују површински активна средства као што су лаурилсулфат натријума и сл.

Регенерација – достиже се на рачун комплекса биолошки активних супстанци животињског или биљног порекла, добијених специјалном методом, који доприносе бољем функционисању ћелијских система коже.

Интересантно:

 • Ћелије коже (фибробласти) не садрже више од 8% масти, а стандардне хранљиве креме садрже 30-60% масти;
 • Код предозирања витаминима ћелије коже страдају, тако да је вишак витамина штетнији него мањак, али без обзира на то, разни козметички препарати садрже витамине у проценту неколико хиљада пута већем него што је то неопходно;
 • За исхрану ћелије су неопходне минимално 23 хранљиве супстанце; при недовољној исхрани ћелија мења свој кариотип (спољњи изглед). При анализи састава више од 3200 козметичких средстава, утврђено је да већина садржи само 5-10, а максимално 20 хранљивих компоненти;
 • Конзерванси који се додају кремама за заштиту од бактерија су опаснији за ћелију него бактерије; као што делују на бактерије, конзерванси делују и на организам ћелије која је незаштићенија на то дејство у односу на бактерије.

?

Већ сам у тексту “Потрошено 1“ написала ово, па да се подсетим/о:

Врхунска наука из срца Сибира у служби лепоте. Нисам схватила на ком принципу функционише, али стварно делује! Веома једноставна употреба. Може и са мезоролером. Делује на ћелијском нивоу (шта год то значило)!

Претражујући руске сајтове, пронашла сам да Научно козметолошко друштво (Научное Косметологическое Общество) издаје Водич за козметику (Путеводитель по косметике). Водич се односи на све популарне светске марке и има неколико издања (мења се из године у годину).

Овде су линкови са списком, основни принципи… Текстови јесу на руском, али називи брендова су опште познати (први линк). У њима ћете видети да Децина заузима прва места, односно да је због састава најприроднија могућа козметика!

http://beautyrate.ru/naturerate/

http://detsina.com/osnovnyje-principy-vybora-kosmeticheskih-preparatov–andecina-scicosmetsoconlinensksu-nekommercheskoje-partnorstvo-nauchnoje-kosmetologicheskoje-obshh/

http://ecogorodok.ru/index.php/cPath/13

Једини проблем са овом козметиком је што је помало досадна :), неинтересантна паковања… Нисам имала онај психолошки ефекат задовољства коришћења. Али, баш делује, тако да је одлична за оне који имају озбиљне проблеме са кожом лица/тела.

?

Ових неколико препарата сам купила и за њих ћу објавити рецензије:

На њиховом сајту можете да ступите у контакт са стручњаком који ће вам препоручити производе у складу са стањем ваше коже (индивидуални програм), што ми се свидело. Мени су послали програм који је био веома сличан оном који сам сама за себе направила.

 

dec

Као што на почетку рекох, ја сам их купила на два места: једно је трговац а друго је директно на сајту њихове интернет продавнице: http://innovita.storeland.ru/

Проблем поручивања на њиховом сајту је тај што доста касне са одговором, производи који су ми стигли су се мало просули (нису били добро упаковани) и нису ми дали код за праћење пошиљке, много сам платила транспорт (нису се потрудили да нађу нешто јефтиније) тако да тим сегментом нисам била задовољна.

Ја сам их данима проучавала пре него што сам наручила. Док сам чекала одговор са њиховог сајта, ја сам их већ наручила код трговца козметиком, па се тако десило да неких препарата имам по 2 комада.

Ово сам поручила на њиховом сајту 08.02.2016.:

Detsina козметика dec 2

Ово сам поручила на другом сајту који се бави трговином яМОРОШКА (они у понуди нису имали серум који сам баш хтела да пробам) 17.02.2016. – од њих ми је роба стигла пре, било је много више робе, а цена транспорта је била  2 1/2 пута нижа:

Detsina козметика dec 3

 

 

 

 

No tags 2 Comments
2 Responses
 • Ana T
  27 марта, 2017

  Meni ovo zvuči savršeno! Mislim, ta njihova filozofija i činjenice koje navode! Baš bih ih probala, šteta što to neko ne uvozi!
  Ne znam ruski a google translate je presmešan i za ovakve stvari gotovo neupotrebljiv, ali bih volela da znam šta sve imaju u ponudi i šta li bi to meni preporučili 😀

  • i
   Бобица
   29 марта, 2017

   Да, гугл преводилац је углавном неупотребљив.
   Слажем се да ово јесте скоро савршено, али не знам зашто, није ми по души. Нема енергију која мени прија, што не значи да другима не би пријало.

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Send this to a friend