Хидратантни лосион за суву кожу лица, направи сама

Хидратантни лосион за суву кожу лица, направи сама

Хидратантни лосион за суву кожу лица, направи сама сам први пут правила, малу пробну количину, у јануару о.г. Овај лосион ми се веома допао, правила сам поново дуплу количину, па остављам рецепт.

Лосион наносим после умивања. Сипам на ватицу па пребришем лице. Дивно мирише. Као да се мирис руже из хидролата расцвета у овом лосиону. Коришћену ватицу оставим на радном столу и цео дан лепо мирише (боље од ароматизатора простора).

Може да се користи и без умивања, довољно је само пребрисати лице, али га ја тако не користим.

Овај лосион сам око два месеца користила свако јутро истовремено са јутарњим серумом за лице а увече пре вечерње креме. Примећујем да су ми се поре значајно сузиле, мада не знам да ли је то захваљујући овом лосиону или јутарњем серуму. Тен се лепо уједначио. Комбинација ове две мешавине је моја добитна комбинација.

Недавно сам поново набавила и мој омиљени ВИ Косметика тоник за лице. Сада их наизменично користим и признајем да ми је овај хидратантни лосион дражи, као и да боље делује!

Све препоруке за ову мешавину. Мој must have.

 

Лако се прави а ово је рецепт (линк ка рецепту на АЗ: https://www.aroma-zone.com/info/fiches-beaute/solution-naturelle-contre-la-peau-seche). Хидролат руже, биљни глицерин, уреа и конзерванс.

Хидратантни лосион за суву кожу лица

Хидратантни лосион за суву кожу лица

 

Први пут сам правила малу количину 18.01.2019. Уобичајено тако радим. Ако ми се нешто допадне, поново правим већу количину.

Од овога на фотографији су ми се веома допали само овај лосион за лице и серум за лице, остало је осредње, без значајних резултата.

Овај PRODIGIEUX спреј за лице је добио доста похвалних коментара, мени се није допао. Мада, мало сам модификовала састојке. Кога интересује, рецепт је на овом линку:

https://www.aroma-zone.com/info/recette-cosmetique/pschitt-prodigieux-nouvelle-peau

 

Следећи пут сам, 26.02.2019., направила дупло већу количину – у односу на оригинални АЗ рецепт.

Хидратантни лосион за суву кожу лица

 

Пробала сам и неке друге лосионе, нису ми се допали. Нпр. овај са хидролатом корзиканске мирте и АХА, за сужавање пора (рецепт је овде: Lotion tonique coup d’éclat „Resserre les pores“ https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/hydrolat-myrte-de-corse-bio-aroma-zone?page=library; ово сам правила крајем децембра 2018-е):

 

Нема кометара још.

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Send this to a friend