MI & KO средства за домаћинство

MI & KO еколошка средства за домаћинство – руска природна средства за домаћинство. Еколошка средства за домаћинство – за децу, бебе, труднице и дојиље. Хипоалергогени детерџент. Моје искуство и рецензија.

MI & KO еколошка средства за домаћинство. На овом одличном блогу https://zoran-vujcic.blogspot.rs/2013/06/demistifikacija-izrade-domaceg-sapuna_16.html сам нашла следећи податак:

“Сапун највише пени ако су масне киселине од којих је направљен кратке и засићене. Зато је кокосово уље незаменљиво за све сапуне који лепо пене. Ови сапуни и боље перу од сапуна прављених од нпр. сојиног уља.“

Ту је и таблица:

MI & KO еколошка средства за домаћинство

➡ Сва три производа о којима данас пишем су доминантно направљени од натријумових соли кокосовог уља 🙂

Набављено у оквиру Интернет куповине 18.

MI & KO еколошка средства за домаћинство

О произвођачу

Ми&Ко је руска породична фирма коју већ дуго посматрам. Познати су по производњи природне козметике која се не тестира на животињама, као и природних и еколошких средстава за домаћинство. Имају одличне рецензије код Рускиња, али мени су мало скупљи од неких других, такође одличних произвођача (мислим на козметику), па сам на пробу узела ова средства за домаћинство.

MI & KO еколошка средства за домаћинство

На сајту са рецензијама природне и еко козметике http://ecogolik.ru/otzivi/brandsrating/ су високо рангирани (ови остали, сем другог којег нисам успела да набавим су вам већ познати са мог блога):

MI & KO еколошка средства за домаћинство

 

Следећа места заузимају и руски произвођачи које до сада нисам успевала да набавим (али планирам 🙂 ): ChocoLatte и Levrana, али и мој омиљени Meela Meelo:

MI & KO еколошка средства за домаћинство

 

А на овом линку је рејтинг МиКо производа: http://ecogolik.ru/otzivi/brand_miko/goodsrating/?brand=miko

 

MI & KO еколошка средства за домаћинство

Моја рецензија производа MИ&КО – Сапун за домаћинство “Чисти кокос“

Није ми познато да ли код нас постоји сапун који служи и за прање веша и за прање суђа, па сам овај сапун назвала “Сапун за домаћинство“ пошто се пераћи сапун уобичајено употребљава за ручно прање веша.

Овим сапуном може да се пере и суђе али и веш. Произвођач га препоручује само за ручно прање веша, не и за свилу и вуну. Ја га за веш ретко користим и то искључиво кад правим мешавину за прање флека (скидање мрља са столњака), а и тада чешће употребим неки руски и српски пераћи сапун, тако да рецензију употребе за прање веша не могу да дам пошто у мешавину коју направим иде неколико производа. Не усуђујем се да га наренданог ставим у машину за веш, али ћу пробати да од њега направим детерџент за веш према овом рецепту: Детерџент за веш – како сам направила?

Оно што могу да оценим јесте прање суђа на руке. Сапун се накваси водом, њиме се натрља сунђерчић и пере се суђе. Добро се пени.

Овај сапун уопште нема мирис. Мени не суши руке, суђе одлично опере.

Предност овог сапуна је природни састав (натријумове соли кокосовог уља, артезијанска вода и лимунска киселина), па верујем да би био одличан онима који често перу суђе на руке и/или имају проблеме са кожом на рукама (планирам да половину овог сапуна пошаљем Ани са блога Козметички дневник, мислим да ће она дати бољу процену).

Не троши се економично, што га посматрајући цену не чини прихватљивим изузев за оне који имају алергију на конвенционалне детерџенте, бебе…

MI & KO еколошка средства за домаћинство

 

Ево шта каже произвођач:

Натуральное универсальное хозяйственное мыло Чистый кокос не содержит искуственных отбеливателей и синтетических ароматизаторов, эффективно отстирывает загрязнения. Бережно очищает и при этом не сушит кожу. Кусочек такого мыла будет незаменимым помощником в Вашем доме. Вы обязательно его полюбите!

Состав: Натриевые соли кокосового масла, артезианская вода, лимонная кислота.

Применение: мыло смочить под струей воды, вспенить, нанести пену на губку для мытья посуды. Вымыть посуду губкой. Смыть мыло водой. Можно использовать для ручной стирки белого и прочно-окрашенного белья из хлопка, льна, синтетики. Не подходит для шелка,шерсти, и деликатных тканей.

?

Хозяйственное мыло Чистый кокос

https://www.mi-ko.org/catalog/dlya-stirki/khozyaystvennoe-mylo-chistyy-kokos/

Рускиње веома хвале овај сапун, па на овом сајту о екокозметици можете да погледате неколико рецензија овог сапуна: http://ecogolik.ru/tovar/hozyaystvennoe-mylo-chistiy-kokos-miko/

А на овом линку погледајте лепе фотографије овог сапуна: http://ecogolik.ru/blog-bella-10944/khozyaystvennoe-mylo-chistyy-kokos-miko3/

?

Цена: 1,87 евра

Количина: 175 гр

 

?

Следећа два производа припадају бренду PURE WATERТМ на који су веома поносни. За овај бренд кажу да су у питању иновациона високоефективна еколошка средства за домаћинство, како за прање веша тако и за чишћење куће, а веома одговарају деци, бебама, трудницама и дојиљама.

 

 

?

 

Моја рецензија производа MИ&КО – Прашак за веш “Чиста вода“

Еколошки детерџент за прање веша је без мириса и скоро да се не пени. Концентрисан је па ових 300 гр мењају стандардних 1,8 кг обичног прашка за веш. Може да се користи и за ручно и за машинско прање веша, како за бели тако и за обојени веш.

Произвођач наводи да је хипоалергени, биоразградиви за један дан, а по саставу је: натријумове соли кокосовог уља, сода бикарбона, цеолит, метасиликат натријума, вода артезијанска, цитрат натријума и лимунска киселина.

 

Споља подсећа на нарендани кокосов орах и то га веома разликује од обичних детерџената за веш.

 

Веш после прања мирише на свежину и чистоћу без обзира што сам детерџент нема мирис. Веш је диван под прстима, чини се као да сам ставила и омекшивач. Добро пере веш, рекла бих боље од овог брендираног смећа које продају код нас. Тврдокорне флеке не скида, али ово и није средство за скидање флека већ детерџент за прање веша.

На паковању пише да се сипа директно у бубањ, па га ја тако користим. Није за вуну и свилу.

Једноставно се отвори са стране што омогућава лако сипање детерџента у бубањ:

У породици нико нема алергију на детерџент, па о хипоалергености не могу ништа да кажем. Мислим да је одличан избор за труднице, дојиље, бебе и малу децу.

 

Резиме: одличан детерџент по свим параметрима.

 

MI & KO еколошка средства за домаћинство

MI & KO еколошка средства за домаћинство

MI & KO еколошка средства за домаћинство

MI & KO еколошка средства за домаћинство

Ево шта каже произвођач:

Натуральный стиральный порошок PURE WATERТМ предназначен для стирки при 40-95°С. Для белого и прочно окрашенного белья из хлопка, льна, синтетики. Не подходит для  шерсти, шелка и деликатных тканей.

Натуральный стиральный порошок Чистая вода подходит как для стиральных машин любого типа, так и для ручной стирки.

Натуральный стиральный порошок PURE WATERТМ не содержит опасных химических веществ: парабенов, SLS, EDTA и NTA, нефтепродуктов, фосфатов, хлора, синтетических отдушек и красителей.

Стиральный порошок „Чистая вода“ обладает:
– Высокой моющей эффективностью
– Экономичный расход – заменяет 6 кг. обычного порошка
Гипоаллергенно
– 100% натуральный состав
Биоразлогаемость один день

Состав: натриевые соли кокосового масла, пищевая сода, цеолит, метасиликат натрия, вода артезианская, цитрат натрия, лимонная кислота.

Способ применения: необходимое количество порошка засыпать в барабан стиральной машины перед стиркой.

?

Стиральный порошок Pure Water (Чистая вода)

https://www.mi-ko.org/catalog/stiralnyy-poroshok/stiralnyy-poroshok-pure-water-1-kg/

?

Цена: 2,89 евра

Количина: 300 гр

?

 

Моја рецензија производа MИ&КО – Пераћи сапун “Чиста вода“ са етарским уљима

Овај сапун је такође и за суђе и за веш. Ја га користим само за веш и то искључиво кад правим мешавину за прање флека (скидање мрља са столњака, нарочито за скидање оних жутих флека које се појаве на столњацима који се дуго нису користили). Не усуђујем се да га наренданог ставим у машину за веш (произвођач не наводи да је само за ручно прање веша, не наводи да ли је за свилу и вуну), али ћу пробати да од њега направим детерџент за веш према овом рецепту: Детерџент за веш – како сам направила?

Направила сам ово од једне половине сапуна, а другу половину сапуна сам послала Ани са блога Козметички дневник:

Прашкасти детерџент за бели веш, направи сама

➡ Када овим сапуном натрљам тврдокорне флеке (нпр. пешкирић на који ми је са лица капљала маска за лице коју сам правила од спирулине), оставим да одстоји па оперем у машини за веш, мрље се не скину сасвим!

Мешавина за флеке коју направим са овим сапуном одлично скида флеке.

За суђе га нисам пробала.

На кутији је нацртана и кофа са “метлом“ за прање подова, па ми је то још једна идеја да пробам овај сапун.

Мирис: пријатан и веома благ.

Састав: натријумове соли масних киселина кокосовог уља, артезијанска вода, лимунска киселина, етарска уља: лаванда, еукалиптус и клека.

Предности овог сапуна су:

 • природни састав
 • економичност при употреби
 • разноврсност коришћења
 • пријатан благ мирис
 • биоразградивост у току једног дана
 • и за оне којима је то значајно – не тестира се на животињама.

Одлична алтернатива хемији која нас уништава!

MI & KO еколошка средства за домаћинство

MI & KO еколошка средства за домаћинство

MI & KO еколошка средства за домаћинство

MI & KO еколошка средства за домаћинство

Ево шта каже произвођач:

Натуральное хозяйственное мыло PURE WATERТМ:

 • не сушит кожу и не вызывает раздражения.
 • подходит как для мытья посуды, так и для стирки белья.
 • отлично справляется с любыми пятнами, эффективно удаляет жирный налет на посуде.
 • не содержит опасных химических веществ.
 • разлагается в окружающей среде за 1 сутки.
 • не тестируется на животных.

Мы работаем над сокращением экологических последствий упаковочной индустрии.

Способ применения: Смочите мыло под струей воды, вспеньте, нанесите пену на губку, вымойте посуду, смойте мыло водой.

Состав: натриевые соли жирных кислот кокосового масла, вода артезианская, кислота лимонная, эфирные масла лаванды, эвкалипта, можжевельника.

?

Хозяйственное мыло Pure Water (Чистая вода) с эфирными маслами

https://www.mi-ko.org/catalog/khozyaystvennoe-mylo/khozyaystvennoe-mylo-pure-water-s-efirnymi-maslami-175-g/

?

Цена: 1,70 евра

Количина: 175 гр

?

Да ли користите пераћи сапун и каква су ваша искуства, рецепти…?

Да ли користите еколошке детерџенте за веш?

No tags 2 Comments
2 Responses
 • Ana T
  20 августа, 2017

  Peraće sapune koristim samo na putovanjima i nikada preterano nisam razmišljala ni zagledala šta kupujem. Međutim, poznata mi je činjenica da kokosovo ulje odlično čisti (izbeljuje) i da se sapuni na bazi njega mogu koristiti i za pranje i skidanje fleka. Do sada sam probala samo na krpi za prašinu, koja se ne pere na programu sa centrifugom, pa je obično perem na ruke.

  Pena dobrog sapuna na bazi kokosovog ulja jeste najbogatija i najkremastija!

  Hvala što uvek misliš na mene, po ko zna koji put! <3

  • i
   Бобица
   23 августа, 2017

   Хвала, и други пут 🙂

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Send this to a friend