О блогу

Овај блог је мој хоби.

Мени је све ово забавно. Купујем и готове производе али и “сировине“ које сама мешам у зависности од потребе (глине, уља, хидролати, чајеви…). Увек узимам најмања паковања из неколико разлога: можда ми се неће свидети, имам доста козметике, нећу да ми дуго стоји пошто је за козметику важно да је свежа, досади ми када дуго употребљавам један исти производ… Захваљујући овим малим паковањима, по први пут успевам да потрошим производ – ускоро ћу и то објављивати под категоријом “Потрошено“. Играм се, истражујем, радујем се.

Ја изаберем производ у зависности од рецензија корисница са сајтова које пратим – линк је ОВДЕ.

Ја сам утврдила да производи стварно делују (о томе пишем у чланцима), састав је углавном одличан и што је важно: сматрам да су јефтини, односно, однос цена/квалитет су ми веома прихватљиви!

Козметику купујем било преко интернет продавница (линк ка страници на којој сам побројала сајтове на којима купујем је ОВДЕ), било у малопродаји.

Већину куповина сам поставила под категоријом “Интернет куповина“ – линк је ОВДЕ.

На крају већине чланака сам написала и ставила линк сајта на којем је куповина обављена.

Ускоро ћу да поставим и страницу “Рок употребе“ (то ми је потребно како бих брзо знала чему ускоро истиче рок употребе, купатило, мобилни…).

 

Веома често ми се јављају жене које хоће да купе од мене неки од производа, па ћу овде покушати да дам појашњење.

Ја се не бавим трговином – ово није сајт на којем можете да купујете или поручујете производе!

Не знам да ли у Србији постоји заједничка/групна куповина (видим да то у Русији функционише).

Ако не разумете руски или француски, пробајте са googletranslate.

Ја ћу питати Оксану са сајта cosmo-organic.ru да ли говоре енглески језик или да ли разумеју српски језик па ћу обавештење о томе написати овде. Ово је Оксанина електронска пошта, па јој пишите: roman.cravtsev@yandex.ru

На француској Арома зони не постоји особа са којом можете директно да контактирате.

Убудуће ћу остављати и оригинални назив на страном језику, како би сте могли copy-paste ако затреба када наручујете.

На крају већине чланака сам написала и ставила линк ка производу на сајту на којем је куповина обављена. Дакле, клик на линк, ставите у корпу и пратите шта сте купили – у горњем десном углу пише на руском “корзина“ а на француском “mon panier“ и ту су производи које би сте купили.

 

Предлог:

Удружите се са неким, свако нпр. хоће један производ, вас неколико се скупи, нађите некога ко говори руски/француски и обавите једну куповину за вас неколико.

Поставила сам на фејсу (линк је ОВДЕ) пост на којем можете да износите предлоге, идеје…

 

О чему треба водити рачуна.

Ја увек купујем робу чији транспорт могу да пратим (tracking number).

Транспорт – ја из Перма, Русија плаћам транспорт 1800 РУБ! Не знам којим превозним средством путује од Перма до Москве, али од Москве до Београда стиже авионом.

Достава из Француске је увек 15 евра, транспорт је авионом, брзо стигне. Цене које видите на Арома зони ће бити умањене зато што ће аутоматски скинути француски ПДВ оног тренутка када упишете да је пошиљка за Србију – зато су цене које видите код мене ниже од оних на Арома зони. Када наручите преко 95 евра, не плаћате транспорт, али зато рачунајте да ћете овде платити царину.

Транспорт и цена производа чине основицу за царину.

Може се десити да ћете бити у обавези да платите царину.

Ја сам при првој куповини ишла на царину и дала изјаву да све служи у моје личне сврхе – цариник је био мушкарац и није му било јасно шта ће некоме толики производи (каже он мени: “Па нећете све то стављати одједном!“) – како да мушкарцу објасним да је једна крема за дан, друга за ноћ, трећа против целулита… а четири маске – свако вече друга маска :), па тоник, серум…

Начин плаћања:

Некад платном картицом а некад Western Unionom (и то је трошак).

Линкови на сајту

Једна дама је оставила коментар да неки линк не ради.

Ја се трудим да сви линкови буду одговарајући. Може се десити да сајт ка којем је линк тренутно није доступан, али то није до мене.

Уз помоћ нета проверавам линкове, па је пресек на данашњи дан (25.9.2016.) овакав – наведено је да неки линкови не раде, али то је старо, из времена када је адреса била ћирилична, сада је све како треба:

linkovi

 

 

ПР поклони

Већински сам сама купила козметику/производе о којима пишем рецензије на овом блогу.

Пар производа сам добила у циљу пробе и за њих сам јасно навела да су ПР. Тестере не сматрам ПР-ом. ПР-ом сматрам само производе који су за или су у продаји. Приликом последње Интенет куповине (ознака број 7) сам добила доста тестера – ако будем имала времена и о томе ћу написати рецензију.

Сви произвођачи јасно означавају производе који су тестери, односно нису за продају.

Ове ПР производе оцењујем онако како ја сматрам да треба и не сматрам да имам обавезу нити преузимам обавезу да о њима пишем у суперлативима.

Такође, не преузимам на себе било какву одговорност због смањене/лошије продаје настале мојом лошом оценом одређеног производа или било које друге потенцијалне импликације/реперкусије настале мојом оценом.

Нерадо тестирам ПР козметичке производе, а разлози су следећи:

 ➡ зато што је ово мој хоби а не извор зараде

 ➡ зато што нисам покусни кунић

 ➡ зато што купујем себи оно што ја хоћу

 ➡ зато што не робујем трендовима

 ➡ зато што имам доста и приватних и пословних обавеза и не желим нове (за мене је ПР текст обавеза)

 ➡ зато што не видим које су то добити (бенефити) за мене

Укратко, ретко пишем ПР рецензије али и тад:

➡ само кад то мени одговара,

➡ под условима који мени одговарају,

➡ о производима који мени одговарају/се свиђају.

О производима које користим

Ја набављам оно што мени и мојој кожи на лицу и телу одговара и треба.

Какве ће бити туђе реакције на препарате који мени одговарају ја не знам. Не сносим/ограђујем се од одговорности за последице било које врсте настале било којим начином употребе било ког производа за који сам поставила рецензију на овом блогу.

 

Send this to a friend