Природно средство против паукова и паучине, направи сама

Природно средство против паукова и паучине, направи сама

Природно средство против паукова и паучине, направи сама се показало одличним!!!

Моја кућа је окружена разним дрвећем са свих страна. Великим, малим, зимзеленим, листопадним, воћем… Лепота, мир и спокој. И пауци у кући и на кући!!! Много их је било. Могла сам да чистим паучину сваки дан (наравно да нисам).

Једно време нисам имала помоћ у кући, па сам купила две метле (оне пластичне, виледине) само за скупљање паучине, једну за приземље, другу за спрат. То ми се показало као најбоље за скидање паучине, много боље од оних мотки за прашину. Најбољи је усисивач, али он је тежак, укључи/искључи, носај по кући – није ми било практично.

А онда сам на српском нету нашла овај рецепт, пробала га и стварно делује!

Рецепт против паукова:

То двоје помешати/промућкати па додати

  • 350 мл воде

Овом мешавином напрскати места око прозора, врата… тамо где има паукова и паучине.

Природно средство против паукова и паучине, направи сама

Природно средство против паукова и паучине, направи сама

 

Ову мешавину сам правила више пута у последњих годину дана. Бочица са горње фотографије није имала згодан распршивач, па сам код Кинеза купила јефтино ову бочицу (следећа фотографија) са великим распршивачем и то сада користим по кући. Паукова у кући је сада значајно мање (остало их је можда 1% у односу на раније) па мешавину користим једном у пар месеци.

Природно средство против паукова

 

За спољашност куће сам мешавину правила у овој посуди под притиском (велику количину), па напрскала око свих врата и прозора како бих одбила паукове (тек је напољу била катастрофа). То сам исто урадила и ове године, сад у априлу.

 

Пошто препоручују баш етарско уље ливадске нане (лат. Mentha arvensis, фр. Huile essentielle Menthe des champs) за борбу против паукова, сада сам га купила на Арома Зони (куповина је ОВДЕ). Ботаникусов сајт час ради, час не ради…

No tags 0 Comments

Нема кометара још.

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Send this to a friend