Природни детерџент за ручно прање суђа

Природни детерџент за ручно прање суђа сам правила од:

Природни детерџент за ручно прање суђа сам правила према овом рецепту:

Природни детерџент за ручно прање суђа

Природни детерџент за ручно прање суђа

Прављење:

У флашу сам убацила црни сапун, а на страни сам у топлој води растварала натријум карбонат (који се код нас зове сода за прање, калцинисана сода… – то НИЈЕ каустична сода!!!).

Природни детерџент за ручно прање суђа

Природни детерџент за ручно прање суђа

У флашу сам пресула натријум карбонат, додала сирће, соду бикарбону и долила врућу воду. Када се охладило, додала сам етарско уље и мало ксантан гуме (уз помоћ ове мерице сам одмерила 3 грама).

Смеса се није много желирала, већ таман колико треба да не буде скроз течно. Овако ће се трошити економичније и мислим да ће бити пријатније за употребу.

Препарате за прављење овог средства сам купила у интернет куповини 14 и интернет куповини 15.

Иначе, детерџент за ручно прање суђа трошим у малим количинама и то само за прање плехова. Суђе перем искључиво у машини за суђе и сматрам да тако штедим воду, струју (програмирам да пере ноћу када је јефтина струја), детерџент и наравно своје време, руке, не купујем козметику за руке…

 

➡ Деловање:

Детерџент је одличан. Жена која ми помаже у кући је прала плехове и каже да јој не се руке нису зацрвенеле као што јој се то уобичајено дешава када упоребљава оне куповне детерџенте за суђе. Тако да: добро пере и не шкоди рукама.

 

➡ Додатак овом чланку:

Жена која ми помаже у чишћењу куће не воли Доместос (смета јој његов јак мирис) па је препоручила (ја купим, она направи) ову мешавину за чишћење по кући – ова мешавина је против каменца и не сме дуго да стоји (јака је) на површини на коју је нанета!!! Напрска се/нанесе и одмах се брише. Могу да кажем да славине, лавабои… изгледају исто као кад су коришћене скупе хемикалије.

Међутим, приметила сам да су славине у купатилима (квалитетне и скупе) “добиле“ флеке од ове мешавине!!!

Те флеке су трајне (вероватно је требало одмах да брише а не да мешавину остави да стоји на славини), тако да ову мешавину НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМ!!! 

Рецепт:

  • 1/2 литре детерџента за суђе
  • 1/2 киле лимунске киселине

Помешати ово двоје у већој посуди – хоће веома да пени! Бити опрезан при прављењу мешавине! Користити заштитне рукавице и заштитне наочаре! Радити ово у просторији са проветравањем.

 

 

No tags 0 Comments

Нема кометара још.

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Send this to a friend