Први рођендан блога Бобица

Први рођендан блога Бобица

Први рођендан блога Бобица; Не сећам се тачно када, али знам да се баш крајем априла 2016 – е родила идеја о блогу у којем би била представљена природна козметика коју користим. Први чланак је објављен већ 10 – ог маја.

Одувек функционишем у оквирима које сама себи зацртам. Увек себи доделим веома оствариве (реалне) задатке па сам ја увек срећна пошто испуњавам оно што сам самој себи зацртала. Понекад се деси нешто непредвиђено, али пошто у свему функционишем према правилу 80 : 20, дозвољавам да 20 % ствари није према плану и то ми је прихватљиво и у послу и у животу. Перфекционизам није перфектан 🙂

У фебруару о.г. сам решила да се реорганизујем, па да у другој години вођења блога уведем промене.

Ово је мој оквир за блог у предстојећем периоду.

➡ Планирам да водим овај блог о природној козметици  још годину дана.

После тога, од маја 2018-е, ћу наставити да пратим дешавања у природној козметици, Анин, Ивин, Кристинин блог и друге блогове ове врсте ако се буду појавили, али ћу ретко објављивати.

➡ Следећих годину дана нећу писати рецензије као до сада, нити на начин нити у количини као до сада. Углавном ће то бити групне рецензије, изузетно за појединачни производ. Сад имам довољно састојака, амбалаже, контаката и читаву базу података на блогу 🙂 па ћу се у наредном периоду више бавити мојим експериментима, а објављиваћу само оно што завређује пажњу/показало се добрим или лошим па да остане записано. Просечна деловања нећу записивати.

➡ Нећу објављивати чланке у категорији “Потрошено“ – то ми троши време. Волим код других о томе да читам, али је мени досадно да о томе пишем.

➡ Као што сам раније планирала, а у неком чланку објавила, сачекала сам април за нове увозе. Обавила сам 3 планиране набавке и једну непланирану 🙂 Полако пристижу… За сада планирам да обавим још можда 1 – 2 увоза у септембру и то је то. Већину ствари које сам хтела да пробам сам успела и да набавим и да пробам. Пробала сам разне интересантне зезалице 🙂

Већ сада могу да кажем да су марокански природни производи: расул глина, бељди, хидролат руже и арганово уље сасвим довољни за негу лица, косе и тела. Не верујем да ћу нешто тако добро пробати у наредном периоду. Самим тим, за мене је мароканска природна козметика најбоља на свету. У категорији готове природне козметике, за мене је најбоља руска козметика из новосибирских научних градова, као и хидролати и уља са Крима.

 

Шта сам урадила?

 • научила много новог
 • стекла увид у стање на тржишту Србије (понуду у Србији сматрам веома оскудном; на Кипру који је мањи од општине Нови Београд, можете да нађете разноврсну британску, америчку, грчку, швајцарску, пољску, италијанску, корејску, тајландску, јапанску… козметику/шминку и разне друге за које никад ни видела ни чула у Србији; понуда француске, бугарске и руске козметике је слична нашој; нисам у малопродаји видела немачку козметику; све чешће производ замешају на лицу места од природних препарата које желите а то не знам да ли има код нас)
 • стекла увид у српску блогосферу
 • стекла увид у српске произвођаче природне козметике (за мене скупи)
 • успоставила контакте са добављачима – сада знам где шта и како могу да купим
 • пронашла изворе поузданих рецензија, како у свету, тако и у Србији
 • објавила много чланака који ће ми бити добар подсетник
 • увидела да је добро повремено одморити кожу од било какве козметике (као што сам је одмарала последњих 10 година а и сад то радим повремено)

 

Моји фаворити међу произвођачима готових производа:

На првом месту убедљиво руска козметика и то:

 1. v.i.Cosmetics
 2. Meela Meelo
 3. Венец Сибири

За случај да не будем поново увозила њихову козметику, као повољну и одличну варијанту у Србији имам Мирру и Ботаникус, такође руску козметику. А волим и Планета Органику. Највише рачунам на природну козметику македонског произвођача Дива коју нисам пробала, али је хвале они којима верујем.

 

Моји фаворити међу производима:

 1. Глина мароканска Расул (али не свака)
 2. Пудер од ћилибара
 3. остали must have

 

Белешка:

Не правим више наградне игре на фејсу. Мој утисак је да постоји читава групација професионалних јављачица које ништа друго не раде сем гањања наградних игара по фејсу и подсећања да су н-ти јубиларни фан. Ужас! Не знам да ли оне користе ту козметику (било шта друго, све им треба) или је продају, не улазим у то. Понекад личе на секту.

Моја категорија “Гост на блогу“ нажалост није заживела 🙁 па од ње одустајем.

 

Љуби вас ваша Бобица 🙂

Први рођендан блога Бобица

Први рођендан блога Бобица

No tags 4 Comments
4 Responses
 • Ana T
  1 маја, 2017

  Trebalo je pola godine da prođe da „pronađem“ ovaj blog ali od tada ne prestajem da ga čitam! Jedan je od najoriginalnijih blogova koje sam videla i svakom novom postu se baš obradujem! Na desetine brendova sam otkrila upravo kod tebe a da ne spominjem one koje si mi omogućila da probam iz prve ruke!

  Hvala ti što postojiš i pišeš, što si u svakom smislu jedinstvena i iskrena, što izlaziš iz okvira i započinješ neke skroz nove teme. Ovde i sa tobom čovek može toliko toga da nauči <3

 • Mali dnevnik lepote
  2 маја, 2017

  Bobice, srećan prvi blogorođendan!
  Tvoj blog je pravo osveženje u domaćoj blogosferi, i toliko je jedinstven. Mislim da sam te primetila od samog početka, i redovno te čitam. Želim da probam 90% stvari o kojima si pisala, čak imam bookmark folder „Bobica“ u koji smeštam tvoje zanimljive članke i kupovine. 🙂
  P.S. Volela bih da nastaviš da pišeš i nakon 2018. i da proslaviš još puno blogorođendana. 🙂

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Send this to a friend