Тоник за лице Hera – Fresh Line

Тоник за лице Hera – Fresh Line

Тоник за лице Hera – Fresh Line; Ја много волим овај тоник а ни сама не знам зашто. Мислим да је због мириса.

Кад сам куповала овај тоник, дали су ми узорке других средстава ове линије, од свега по два. Пробала сам их, згодни су за пут од недељу дана, економично се троше, пријатни су и то је све! Остала су ми још ова четири за целокупну дневну негу – ове бројеве ми је уписала љубазна продавачица како бих знала којим редом да их мажем 🙂

hera uzorci

Оригинални назив: Hera – Regenerating & Rejuvenating Clarifying Toner, anti-aging

Ево шта каже продавац/произвођач:

Regenerating & Rejuvenating Clarifying Toner, anti-aging

Facial toner especially indicated for delicate and mature skin with fine lines and signs of aging.

 • It completes the cleansing process leaving the skin toned and refreshed while maintaining the natural pH balance of the skin.
 • Fruit acids from myrtle, sugar cane, sugar maple, orange and lemon remove dead cells to facilitate the penetration of beneficial ingredients when moisturizing.
 • The therapeutic essential oils of frankincense, myrrh, sage and blue chamomile offer regenerating, rejuvenating and anti-inflammatory properties imparting a smooth and glowing complexion.
 • Alcohol free.

Our Tea: We replace water in the formula with beneficial tea infusion from 8 organic herbs that grow in the island of Crete (chamomile, marjoram, sage, mountain tea, rosemary, dittany, thyme, lavender). Thus even the base of the recipe contributes to healthy skin, offering toning, antioxidant and hydrating qualities.

We don’t use: Silicone, Parabens, SLS / SLES, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Petrochemicals, Phthalates, PEG, Animal Tested Ingredients, Collagen, Triethanolamine, GMOs, Carbomer

 

Моја рецензија производа Тоник за лице Hera – Fresh Line

Конзистенција/Паковање:

У питању је водица светлокарамелжуте боје. Тоник за лице Hera – Fresh Line је упакован у тамну пластичну бочицу са стилизованом налепницом на којој су побројани сви неопходни подаци. Фотографисала сам га на проспекту који су ми дали и то на делу који се односи на линију којој тоник припада… обогаћен је тамјаном и смирном (миро, смирна или измирна је врста мирисне смоле, која потиче од различитих врста афричког и арапског дрвећа, али се за производњу пре свега користи Commiphora myrrha).

Тоник за лице Hera - Fresh Line tonik Hera Fresh Line

Тоник за лице Hera – Fresh Line

Грчки производ који се продаје на Кипру има исписано нешто на грчком 🙂 а ја не разумем грчки.

tonik Hera Fresh Line3

Тоник за лице Hera – Fresh Line

На супротној страни је начин употребе, састав и рок трајања, овај пут на енглеском:

tonik Hera Fresh Line5

Mожда се овде боље види:

tonik Hera Fresh Line4

Тоник за лице Hera – Fresh Line, састав

Анализа састава са:

http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_8ece110104.html

Тоник за лице Hera - Fresh Line tonik Hera Fresh Line7

Дакле, Retinyl palmitate који боде очи црвеном 9-ком је комедоген и изазива иритације.

Преузето са:

http://www.cosdna.com/eng/2ac38b321.html

“Retinyl palmitate received some negative publicity in May 2010 when a press release was issued stating that it is linked to skin cancer and tumor growth. The FDA was implicated in this scare-tactic report, but as it turns out the assertions made against retinyl palmitate were not conclusive or firmly supported by published research. In fact, retinyl palmitate is one of the primary antioxidants found naturally in skin (Source: Toxicology and Industrial Health, May 2006, pages 181-191). Moreover, when retinyl palmitate is properly formulated in sunscreens (meaning stabilizing ingredients are included, which is typical) it does not pose a problem or health risk (Source: Photochemistry and Photobiology, November-December 2010, pages 1,390-1,396).“

Taken from (http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/retinyl-palmitate)

О ретинил палмитату сам касније писала и у чланку који сам објавила пре ове рецензије: Креме са СПФ фактором – за и против поднаслов: Ослобађање слободних радикала; прочитати и одличан Мајин коментар!

 

Мирис: веома ми се допада; мислим да су успели да уобичајено смрдљиву ружину водицу претворе у диван мирис.

Деловање – Примена и ефекат: 

Тоник за лице Hera – Fresh Line употребљавам као било који други тоник. Чињеница је да ја више волим и стално употребљавам хидролате, али увек имам и тоник који користим најчешће после маски које се не смивају.

Овај ми је једноставно драг. 

Не оставља филм на лицу.

Има, колико-толико, природни састав. У саставу пише “вода“ али са назнаком да је у питању одвар од 8 органских биљака са Крита а не чиста вода.

О “Regenerating & Rejuvenating & Clarifying & anti-aging“ ефектима нећу да говорим зато што га спорадично употребљавам (питање је да ли било који тоник може да дâ такав ефекат?!).

Шта ми се не свиђа (али то опраштам зато што га ретко употребљавам) и зашто волим хидролате: имам утисак да у тонику има детерџената (или како се то већ зове). Дакле, то је само мој утисак, а настао је на основу ових видљивих мехурића и “опне“ која прекрива отвор:

Тоник за лице Hera - Fresh Line tonik Hera Fresh Line6

Е, то мени није јасно. Ако тоник треба да скине средство за чишћење лица, чиме онда да скинем тоник који очигледно има неке детерџенте (Меримин беби сапун је закон!).

 

Какво је ваше мишљење о тоницима?

Који тоник препоручујете?

****************

Основне информације:

Намена: Тоник за лице Hera – Fresh Line – тоник за лице;

Количина: 60 мл

Цена: 5.20 евра

Рок трајања: 12 месеци од почетка коришћења; 03/17

Где је купљено: малопродаја Fresh Line на Кипру

Произвођач: Fresh Line, Грчка http://freshline.gr/face/category/toners/regenerating-rejuvenating.html

Закључак: Препоручујем.

Друга средства истог произвођача која сам пробала:

Иста средства другог произвођача која сам пробала: –

Моја оцена: 5/5

No tags 3 Comments
3 Responses
 • Ana T
  4 априла, 2017

  Do pre par godina nisam mogla da zamislim negu bez tonika, dva puta dnevno posle čišćenja lica. Da me pitaš zašto – ne znam! Mislim da su me reklame, magazini, itd. ubedili da tonici vraćaju odnosno uspostavljaju pH balans.
  Danas i ja radije koristim hidrolate i to baš preferiram prskalicu, dok sam tonike uglavnom koristila na tupfer pa na kožu.
  Gledam ovu „opnu“ kod tebe i ne mogu da se setim da li sam ranije videla tako nešto kod tonika, ali mi se sve čini da jesam. Lepo si primetila i postavila pitanje, možda neko zaista bude znao šta je to tj. od čega je.

  • i
   Бобица
   4 априла, 2017

   Да ли после прскања утапкаш хидролат или оставиш да се суши на лицу? Ја сам утриповала да, ако оставим хидролат да се суши на лицу, повлачи воду из коже и дехидрира је. Зато одмах после прскања намажем крему. А ти?
   Најчешће напрскам хидролат пре наношења глинене маске и то обилно, или га ставим у глинену маску.

  • Ana T
   5 априла, 2017

   Ostavim da se osuši. Ne znam to za povlačenje vode i dehidratacije, ja nisam primetila mada u zavinosti od godišnjeg doba najviše, dodam sloj kreme na mestima gde primetim da je koža suvlja a to je uvek nazolabijalni deo. Nekad ima potrebe, nekad ne. Sa dolaskom toplijih dana, koža se ne suši kao zimi, ali ne stavljam više kremu odmah nego tek ako primetim suvoću.
   Koliko ja znam, hidrolat i treba tako da se koristi kao što ga ti koristiš, da na još vlažnu kožu utrljaš kremu ili ulje 🙂 Meni ne odgovara ali dosta sam čitala o tome kako drugima odgovara, pa i tebi, tako da samo tako nastavi! 😀
   Sa maskama nisam probala, ali verujem da je bolje nego smućkati je u običnoj česmovači 🙂

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Send this to a friend