Венец Сибири – нега косе

Венец Сибири – нега косе. Руска козметика. Природна козметика.

Венец Сибири – нега косе; Производима Венац Сибира сам веома задовољна, зато сам узела ове препарате за косу да пробам. Имају добре рецензије код Рускиња (не сви; тај који има лоше оцене јесте катастрофа)… Припадају колекцији за негу косе „ГРИБНАЯ ГАРМОНИЯ“.

Сви у саставу садрже неке силне биљке, гљиве, одваре, хијалуронску воду, алге, етерична уља, биљна уља, цитрат сребра… без хемије су… нећу их преводити већ ће ово бити кратак осврт са мојим утисцима. За све се препоручује употреба 1-2 пута недељно.

Укратко за све ове препарате: производи су ОК, ВАУ ефекат нисам видела али не знам ни шта сам очекивала. Сматрам да су скупи. Добри су, али их више нећу куповати. Мислим да је ово прва моја рецензија која није меродавна имајући у виду да немам проблеме са косом, не пратим брзину раста косе (а већина ових производа убрзава раст косе), имам хиљаду обавеза у току дана па не желим да се фокусирам још и на косу… Боље речено: мени је сваки производ за косу добар – важно ми је само да ми не исправља/пегла косу!

➡ Ниједан од ових производа ми није пеглао косу (то им није ни било у опису). Коса ми није била замршена, била је мекана таман колико треба али још увек довољно “чврста“ да локне буду лепо дефинисане (ови куповни кондиционери који могу да се нађу код нас ми много омекшају косу, локне се не направе већ ми коса буде без форме; зато их ни не користим).

Нисам имала алергијске нити било које друге непријатне сензације током коришћења ових производа.

Општи утисак: Могу да разумем младе девојке/жене са дугом косом које посвећују време нези косе. Мени је то трошење времена а ефекти које добијем су невидљиви. Зарад сопственог истраживања препарата за косу сам радила следеће (нпр. за једно прање косе): рашчешљам косу, ставим арганово уље на целу косу, рашчешљам дрвеним чешљем, ставим фолију, умотам пешкиром, држим сат времена, оперем косу, ставим маску, просушим косу, ставим серум… читава вечност – залудно трошење времена за некога ко уобичајено само опере косу (и задовољан је својом косом) и то је све 🙂 Настављам истраживање до коначне компаративне рецензије.

Све набављено у Интернет куповини 16.

Реч је о следећим производима (кликом на линк ћете отићи директно на тај производ у оквиру ове рецензије):

Шампон за нормализацију косе од чичка за све типове косе
Балзам за фарбану косу од жалфије и уља лешника
Серум регенеришући за косу и поглавину од купине
Маска за суву, нормалну и фарбану косу; Ланена са хијалуронском водом и соком шумских бобица

?

На полеђини сваког производа је њихова стандардна прича: фотографије основних биљака у производу, начин примене…

Венец Сибири - нега косе

Венец Сибири – нега косе

Сви производи имају заштитну фолију која се поцепа пре прве употребе.

Венец Сибири - нега косе

Венец Сибири – нега косе

 

?

Моја рецензија производа “Шампон за нормализацију косе од чичка за све типове косе“ – Венец Сибири

Венец Сибири - нега косе

Венец Сибири – нега косе

Неприпремљена на боју овог шампона на бази чичковог уља (штити и јача косу), ушла сам у каду, поцепала заштитну фолију и насула шампон у руку: тамнобраон скоро црна непрозирна смеса ми је остала у руци 🙂 🙂 🙂 Нисам никада раније имала такав шампон за косу. Не прави велику пену!

Шампон лепо опере косу и то је све (не знам шта би друго требало да ради). Пробала сам га и после сат времена држања аргановог уља на коси – лепо опере косу.

Ево како изгледа:

Венец Сибири - нега косе

Венец Сибири – нега косе

 

Састав: Укрепляющий коктейль, масло лесных орехов, отвар крапивы, экстракт череды, настой листьев березы, комплекс растительно-грибных ПАВов, настой чаги, протеины белого гриба, экстракт перца жгучего, кокомидопропилбетаин кедровый, отвар корня репейника, экстракт корней аира, глицерин кедровый, антигипоксант олифен, настой ромашки, настой шалфея, консервирующий комплекс (экстракт березовых почек, цитрат серебра).

➡ Шампунь восстанавливающий Репейный для всех типов волос

Цена: 5,41 евра

Количина: 200 мл

 

?

Моја рецензија производа “Балзам за фарбану косу од жалфије и уља лешника“ – Венец Сибири

Балзам за фарбану косу на бази жалфије (штити и јача косу; за честу примену) сам први пут користила као сваки балзам – после прања косе (нисам га испрала шампоном а требало је). Онда сам због необичне боје села да га проучим, Рускиње пишу да се користи пре прања косе али ни њима није јасно да ли на прљаву косу или како већ? Установила сам да се наноси на чисту косу и то искључиво на корен! Проблем је што се држи на коси 5-7 минута а онда се поново коса опере шампоном (тако да то није кондиционер?)!

Оно што не знам то је да ли и маску за косу и овај балзам могу да употребљавам при истом прању косе?

Једина предност је што нема хемикалије. Зато има велику ману: коса ми је баш опала када сам га користила (а можда то и није мана – као олуја после које опадне оно што не ваља како би боље расло оно што ваља?).

Овај балзам је глупост!!!

И на боју овог балзама сам била неприпремљена – браон је боје!

 

Састав: Вода родниковая, косметическая основа «ERILEM NORD»: ледяная вода, соевые фосфолипиды, масло шишек хмеля, эмолент цетиол, сок лимона северного, масленичный комплекс рыжиков и маслят, протеины белого гриба, настой горца птичьего, масло лесного ореха, экстракт ромашки, Д-пантенол, настой корня лопуха, экстракт календулы, шалфей мускатный, экстракт чаги, антигипоксант олифен, эфирное масло мяты, консервирующий комплекс (экстракт березовых почек, цитрат серебра).

➡ Бальзам для окрашенных и ослабленных волос восстанавливающий Шалфейный с маслом лесных орехов

Цена: 4,95 евра

Количина: 200 мл

 

?

Моја рецензија производа “Серум регенеришући за косу и поглавину од купине“ – Венец Сибири

Регенеришући серум за косу се наноси на корен косе и не смива се. Растрљам серум длановима, али га не наносим само на корен већ углавном на целу дужину косе након што исперем маску за косу и мало просушим косу (држањем пешкира на коси).

Приметила сам да ми се коса мање прља после употребе овог серума што сматрам добрим резултатом. Косу не лепи и не масти. Није ми “оптеретио“ косу у смислу да ми је коса “отежала и пала“. Пре бих рекла да косу чини бујном таман колико треба (не превише).

Економично се троши што му је плус.

Одличан је!

Купила бих поново овај серум. Не сећам се да сам икада пробала нешто слично.

Ево како изгледа:

Венец Сибири – нега косе

 

Састав: Стимулирующий коктейль, гель водяного кресса, сок ежевики, гиалуроновая вода, отвар крапивы, пыльца цветов ольхи, экстракт Ламинарии, аминокислотный комплекс, эмолент цетиол, сок красной смородины, протеины белого гриба, Д-пантенол, сок подорожника, экстракт мухомора, эфирное масло душицы, консервирующий комплекс (экстракт березовых почек, цитрат серебра).

➡ Сыворотка регенерирующая для волос и кожи головы Ежевичная (несмываемая)

Цена: 5,26 евра

Количина: 200 мл

Послала сам мало овог производа Ани са блога Козметички дневник, ово је њена рецензија:

https://kozmetickidnevnik.blogspot.com/2017/12/venec-sibiri-serum-za-regeneraciju-kose.html

 

?

Моја рецензија производа “Маска за суву, нормалну и фарбану косу; Ланена са хијалуронском водом и соком шумских бобица“ – Венец Сибири

Венец Сибири – нега косе

Маска за суву, нормалну и фарбану косу ми се свидела. Стандардна примена, економична у трошењу, коса је стварно као свила.

Мојој коси је веома пријала.

Купила бих је поново.

Ево како изгледа:

Венец Сибири - нега косе

Венец Сибири – нега косе

 

Састав: Омолаживающий коктейль, косметическая основа «ERILEM DERMA 7»: лецитин миндальный, липиды арахисового масла, эмолент цетиол, гель водяного кресса, сок подорожника, гиалуроновая вода, настой ромашки, сок магнолии, эфирное масло душицы, витамины ягод брусники, клюквы, ежевики, отвар медуницы, консервирующий комплекс (экстракт березовых почек, цитрат серебра).

➡ Маска для сухих, нормальных и окрашенных волос интенсивная Льняная с гиалуроновой водой и соком лесных ягод

Цена: 5,26 евра

Количина: 250 мл

 

Венец Сибири - нега косе

Где је купљено: Интернет куповина 16 на http://яморошка.рф/

Произвођач: ООО Научно-производна компанија “Тринити-М“, бренд «Венец Сибири», линија Дуговечност (Грибная коллекция «Долголетие»), Русија www.venezsibiri.ru

Друга средства истог произвођача која сам пробала:

 1. Маска – лифтинг anti age 120 мл
 2. Крема за уједначавање тена Мухомор 75 мл
 3. Крема против бора Мухомор 75 мл
 4. Серум-концентрат за лице Бобица 80 мл
 5. Маска за чишћење са персимоном и дињом 120 мл
 6. Антицелулитни крем Мухомор 75 мл
 7. Серум – концентрат 45+ 80 мл
 8. Крем за ноге, против умора, отицања Мухомор 75 мл
 9. Ноћна хранљива крема за суву и нормалну кожу 50 мл
 10. Серум – лифтинг за све типове коже од ананаса и барбадоске вишње 80 мл

Венец Сибири - нега косе

Да ли Вам се допада ова моја нова форма писања рецензије – укратко више препарата одједном?

Да ли је требало још нешто да опишем – шта Вас конкретно интересује?

Шта саветујете за фарбану коврџаву косу од препарата на српском тржишту?

No tags 2 Comments
2 Responses
 • Ana T
  29 маја, 2017

  Mislila sam da sam sve videla, a onda dođu šampon i balzam u braon boji! 😀 Sve zvuči sasvim korektno, osim onog balzama pre šamponiranja. Proizvođač je ipak trebalo detaljno da objasni kako se koristi.

  Kod recenzija mi je uvek bitno da su informativne i iskrene, što tvoje uvek jesu. Koliko proizvoda će biti obuhvaćeno mi nije važno.

  A što se preporuke tiče, ne bih znala jer ne farbam celu kosu. Što se samih kovrdža tiče, njih je jedino uspeo da ispravi (sam od sebe) NS sampon čiji si mi uzorak dala :), što znači da mi sve ostalo što sam u životu probala (čak i proizvodi za ispravljenje!) nije menjalo izgled istih 😀

  • i
   Бобица
   30 маја, 2017

   Ана, хвала на коментару, значи ми твоје мишљење.
   Ја немам баш тако јаке коврџе, више је то таласаста коса… па не волим када ми маска или балзам исправе косу. Ова маска и серум ми баш одговарају 🙂

Шта Ви мислите?

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Send this to a friend